overdue-scratch

Author Topic: Automatic reboot; Chameleon not loading?  (Read 31724 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

zef

  • Administrator
  • Posts: 265
Re: Automatic reboot; Chameleon not loading?
« Reply #15 on: July 28, 2009, 10:37:34 PM »
Thanks, it seems fine.

The next step could be to try booting with boot1hp/boot1he.
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 | i5-2500k | 16GB RAM | GTX560 | Keyboard | Mouse | Devilsound DAC

oldnapalm

  • Member
  • Posts: 45
Re: Automatic reboot; Chameleon not loading?
« Reply #16 on: July 28, 2009, 11:34:06 PM »
Test with boot1hp and boot1he shows info on attached screenshot, then reboots when key is pressed.
Running "sudo dd if=boot1he of=/dev/rdisk0 bs=512 count=8 seek=40"
got message "dd: /dev/rdisk0: Resource busy"
so I wrote it in Linux using /dev/sda, is it a problem?
Thanks for your attention.

zef

  • Administrator
  • Posts: 265
Re: Automatic reboot; Chameleon not loading?
« Reply #17 on: July 28, 2009, 11:47:19 PM »
All seems fine. Just wanted to make sure if your issue resides somewhere in boot1h/filesystem level or in the next stage. You can revert back to the non-verbose boot1h. Can you try to boot Chameleon without GUI?

Add the below key to your boot.plist:

Code: [Select]
<key>GUI</key>
 <string>n</string>

Anyway, the best would be to add some debug output, then we can narrow down where the booter fails.
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 | i5-2500k | 16GB RAM | GTX560 | Keyboard | Mouse | Devilsound DAC

oldnapalm

  • Member
  • Posts: 45
Re: Automatic reboot; Chameleon not loading?
« Reply #18 on: July 28, 2009, 11:58:05 PM »
Reboots even with GUI disabled. The key must be the first in the file?

zef

  • Administrator
  • Posts: 265
Re: Automatic reboot; Chameleon not loading?
« Reply #19 on: July 29, 2009, 12:57:06 AM »
Well, i can't say anything more without adding some debug output.
Also the key order doesn't matter. Btw what CPU/motherboard/VGA do you have?
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 | i5-2500k | 16GB RAM | GTX560 | Keyboard | Mouse | Devilsound DAC

oldnapalm

  • Member
  • Posts: 45
Re: Automatic reboot; Chameleon not loading?
« Reply #20 on: July 29, 2009, 01:08:54 AM »
Motherboard: MSI 945 Neo Platinum, Intel chipset (ICH7), VIA RAID (VT6410, not in use)
CPU: Pentium 4 EMT64
Video: ATI Radeon X1550 (tested with a Geforce 6600LE too)

Would you add the debug info in boot?

Thanks.

oldnapalm

  • Member
  • Posts: 45
Re: Automatic reboot; Chameleon not loading?
« Reply #21 on: July 29, 2009, 03:27:11 AM »
I installed Chameleon 2.0 RC2 in a USB stick, booted it in the same computer, and it works. But from SATA HD, reboot.

zef

  • Administrator
  • Posts: 265
Re: Automatic reboot; Chameleon not loading?
« Reply #22 on: July 29, 2009, 09:13:47 PM »
And do you can boot your SATA hdd partition when booting from the USB?
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 | i5-2500k | 16GB RAM | GTX560 | Keyboard | Mouse | Devilsound DAC

oldnapalm

  • Member
  • Posts: 45
Re: Automatic reboot; Chameleon not loading?
« Reply #23 on: July 29, 2009, 09:39:48 PM »
Yes I can.

ksudeadeye

  • Entrant
  • Posts: 4
Re: Automatic reboot; Chameleon not loading?
« Reply #24 on: August 01, 2009, 06:43:19 AM »
napalm/zef:

I tried installing Chameleon 2.0 RC2 on a USB drive to see if I could get the same results napalm did. The drive is the same one I've been using with Kalyway already loaded on it (FAT32 boot partition). During boot, the screen quickly displays some more garbage and Darwin x86 loads up like it normally would.

This is the text that flashes on the screen before Darwin appears, I never see the Chameleon GUI...

>00000080
<00000002
000000C1
00000048
*<00064028
JH00064028
]-0006402A
=00060001
}*!-00091428
=009007E
Y


oldnapalm

  • Member
  • Posts: 45
Re: Automatic reboot; Chameleon not loading?
« Reply #25 on: August 01, 2009, 07:32:16 PM »
ksudeadeye, when I installed Chameleon 2 on a USB drive I used HFS MBR partition. Did you use FAT32? Maybe because that it boots Darwin without showing the GUI.
I noticed that if you have an invalid entry in com.apple.Boot.plist, Chameleon ignores the entire file and boots Darwin.
« Last Edit: August 01, 2009, 07:36:40 PM by oldnapalm »

oldnapalm

  • Member
  • Posts: 45
Re: Automatic reboot; Chameleon not loading?
« Reply #26 on: August 23, 2009, 10:49:37 PM »
Is Chameleon 1.0.11 source available? I'd like to compare it with 2.0 because 1.0.11 boots fine from my SATA HD and 2.0 only works from external USB drive. Thanks.

zef

  • Administrator
  • Posts: 265
Re: Automatic reboot; Chameleon not loading?
« Reply #27 on: August 24, 2009, 11:23:47 AM »
Is Chameleon 1.0.11 source available?

You can get the sources for the 1.0.11 version here:

http://chameleon.osx86.hu/file_download/7/Chameleon-1.0.11-src.tar.gz
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 | i5-2500k | 16GB RAM | GTX560 | Keyboard | Mouse | Devilsound DAC

yushir0

  • Entrant
  • Posts: 6
Re: Automatic reboot; Chameleon not loading?
« Reply #28 on: August 25, 2009, 06:21:43 PM »

boot0 : GPT
boot0 : testing
boot0 : done
boot1 : /boot



That happened to me when i put another theme, not the default one, as the default one (ie on the Default folder inside Theme there was a theme different from the one it came).

Just restored the original theme and solved (chamaleon could boot the other them with the Theme string, it's some kind weird that it needs the original theme to boot with GUI).

oldnapalm

  • Member
  • Posts: 45
Re: Automatic reboot; Chameleon not loading?
« Reply #29 on: August 26, 2009, 07:21:20 AM »
In Chameleon 1.0.11 ReadPCIBusInfo( &bootInfo->pciInfo ) is called in scanHardware()
I try to add this to Chameleon 2.0-RC2 and it doesn't reboot, it starts without GUI, but when I select to boot Mac OS X it reboots.
Any ideas on this?