Author Topic: Chameleon reporting my cpus wrong...  (Read 1735 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zmttoxics

  • Entrant
  • Posts: 1
Chameleon reporting my cpus wrong...
« on: August 20, 2010, 02:35:46 PM »
I have a Dell P490 running 10.6.4 with Chameleon RC4 and the CPUs are reported as 3GHz Core2Duos when really its 2 x Xeon 5140s (dual cores) at 2.33ghz. I think this is causing my VMWare to crash so I would like to try and fix it. Is there a step by step guide to getting Chameleon to auto configure the correct bus / cpu information?

Thanks!

Zane

  • Member
  • Posts: 81
Re: Chameleon reporting my cpus wrong...
« Reply #1 on: August 31, 2010, 01:15:47 PM »
I have a Dell P490 running 10.6.4 with Chameleon RC4 and the CPUs are reported as 3GHz Core2Duos when really its 2 x Xeon 5140s (dual cores) at 2.33ghz. I think this is causing my VMWare to crash so I would like to try and fix it. Is there a step by step guide to getting Chameleon to auto configure the correct bus / cpu information?

Thanks!

Let me just direct you to somewhere.

http://forum.voodooprojects.org/index.php?topic=1146.0
http://prasys.info/2009/09/guidecreating-your-own-smbios-plist/

However, most of these changes are only cosmetic. About the CPU Detection issue, i suggest reporting it.
http://bit.ly/osx86log Lenovo Y550P OSx86 Log
http://bit.ly/envyosx64log HP Envy 15 1150nr OSx64 log

Gringo Vermelho

  • Forum Moderator
  • Posts: 611
  • The gray monster energy hat
Re: Chameleon reporting my cpus wrong...
« Reply #2 on: August 31, 2010, 01:28:15 PM »
If you're going to be following Prasys' guide, all instances of "SMxxxxxmanufacturer" is supposed to be "SMxxxxxmanufacter".
10.9.5 - ASUS P8Z77-V Pro - i5 3570K - GTX 660 - Chameleon 2.3 svn-r2xxx
How to...
Install Chameleon: http://forum.voodooprojects.org/index.php/topic,649
Make your own Chameleon boot CD: http://forum.voodooprojects.org/index.php/topic,484.msg2131.html#msg2131