overdue-scratch

Author Topic: ATI/AMD GraphicsEnabler support (legacy, modules & missing devices)!  (Read 152725 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

akbar102

  • Observer
  • Posts: 20
Re: ATI/AMD GraphicsEnabler support (legacy, modules & missing devices)!
« Reply #15 on: July 18, 2011, 04:52:23 PM »
hi azimutz
Code: [Select]
Weird that the legacy code is working fine for you on 10.6.8 and Lion; the framebuffer that's used (Peregrine)/code].i am change Peregrine to shrike.
this my ioreg whit graphicsEnabler=Yes i am create it blindly ;D
also this my modded frambuffer
Code: [Select]
Shrike:original
02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 02 01 00 03
02 00 00 00 00 01 00 00 09 01 00 00 20 01 02 02
00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 00 00 10 00 01 01
Modded_Shrike
02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 12 00 00 07
10 00 00 00 10 00 00 00 00 01 00 00 00 10 01 06
00 08 00 00 00 02 00 00 00 01 00 00 20 01 02 01
.
« Last Edit: July 18, 2011, 05:09:41 PM by akbar102 »

Azimutz

  • VoodooLabs
  • Posts: 420
  • Paranoid Android
Re: ATI/AMD GraphicsEnabler support (legacy, modules & missing devices)!
« Reply #16 on: July 18, 2011, 05:48:20 PM »
aah, ok ;) will take a look and see if i can help.

See ya later...
 System & Patches: http://goo.gl/i961
 Chameleon:
- trunk builds: http://goo.gl/9G1Hq
- pref pane: http://goo.gl/OL2UT

Azimutz

  • VoodooLabs
  • Posts: 420
  • Paranoid Android
Re: ATI/AMD GraphicsEnabler support (legacy, modules & missing devices)!
« Reply #17 on: July 18, 2011, 08:18:05 PM »
Ok, Akbar... i'm still looking at it. I have two more requests for you:
- i need a ioreg with the legacy code
- and i need you to try to remove all the graphics stuff from your dsdt:
Device (PEGP), Device (GFX), Device (CRT), Device (LCD), Device (HDMI), Device (LCD1) and Device (HDM1).
This part is easy, but you will get a bunch of errors after compilation. This is just to help exclude some stuff, so
don't worry if can't fix the errors; i'll help you later with that. If you manage to do it, it will save me some time :P

I have to get out for an hour or two; when i get back i'll be working on this for sure :)
ttyl...
 System & Patches: http://goo.gl/i961
 Chameleon:
- trunk builds: http://goo.gl/9G1Hq
- pref pane: http://goo.gl/OL2UT

Azimutz

  • VoodooLabs
  • Posts: 420
  • Paranoid Android
Re: ATI/AMD GraphicsEnabler support (legacy, modules & missing devices)!
« Reply #18 on: July 19, 2011, 04:53:55 AM »
Hi Aaron007,
did you read the first post carefully? If not, do it and post your question ;)
You can edit that post if you like.
« Last Edit: July 19, 2011, 04:55:48 AM by Azimutz »
 System & Patches: http://goo.gl/i961
 Chameleon:
- trunk builds: http://goo.gl/9G1Hq
- pref pane: http://goo.gl/OL2UT

Sapessi

  • Entrant
  • Posts: 2
Re: ATI/AMD GraphicsEnabler support (legacy, modules & missing devices)!
« Reply #19 on: July 19, 2011, 11:26:32 AM »
This is the mention of the issue: http://forge.voodooprojects.org/p/chameleon/issues/121/
my videocard is an ATI HD 6650M 2 GB PCI\VEN_1002&DEV_6741&SUBSYS_050E1025&REV_00

oK?


Mod notes: missing feedback. issue 121.

Motive for edit:
add info.
« Last Edit: July 31, 2011, 07:12:04 PM by Azimutz »

akbar102

  • Observer
  • Posts: 20
Re: ATI/AMD GraphicsEnabler support (legacy, modules & missing devices)!
« Reply #20 on: July 19, 2011, 01:50:10 PM »
Code: [Select]
-i need a ioreg with the legacy code
- and i need you to try to remove all the graphics stuff from your dsdt:
Device (PEGP), Device (GFX), Device (CRT), Device (LCD), Device (HDMI), Device (LCD1) and Device (HDM1).
This part is easy, but you will get a bunch of errors after compilation. This is just to help exclude some stuff, so
don't worry if can't fix the errors; i'll help you later with that. If you manage to do it, it will save me some time 
.
hi azimutz
i has remove the section in my dsdt that you say get 3 ioreg
this the ioreg.thanks for your help and your time

TrmpLMrt

  • Entrant
  • Posts: 2
Re: ATI/AMD GraphicsEnabler support (legacy, modules & missing devices)!
« Reply #21 on: July 20, 2011, 12:15:56 AM »
Club3D Radeon HD 5450 512MB DDR3 not fully working !

I see support for some HD5450 cards has just recently been added to the trunk :
Code: [Select]
0x68F9,   0x20091787, CHIP_FAMILY_CEDAR,      "ATI Radeon HD 5450",               kEulemur
Sadly, my card has a different subid :
Code: [Select]
Primary Adapter     
Graphics Card Manufacturer   Powered by AMD   
Graphics Chipset   ATI Radeon HD 5450   
Device ID   68F9   
Vendor   1002   
   
Subsystem ID   2291
Subsystem Vendor ID   1787   
   
Graphics Bus Capability   PCI Express 2.0   
Maximum Bus Setting   PCI Express 2.0 x16   
   
BIOS Version   012.017.000.000   
BIOS Part Number   113-C02601-100   
BIOS Date   2010/07/27   

This results in chameleon 1183 showing my HD5450 as 'unsupported'. I do have partial opengl support in 10.6.8, but using RadeonFramebuffer, many applications crash (DVD Player, Geekbench, etc...). AtiConfig has no effect when trying to set it to "Eulemur".

Note : something wrong with svn ? I keep getting error messages when trying to download the source code :
Code: [Select]
MacMini:~ bruno$ svn co -r HEAD http://forge.voodooprojects.org/svn/chameleon
svn: Server sent unexpected return value (500 Internal Server Error) in response to PROPFIND request for '/svn/chameleon'
MacMini:~ bruno$ svn co -r HEAD http://forge.voodooprojects.org/svn/chameleon/trunk
svn: Server sent unexpected return value (500 Internal Server Error) in response to PROPFIND request for '/svn/chameleon/trunk'



Mod notes: issue 119.

Motive for edit: add info.
« Last Edit: July 31, 2011, 07:18:28 PM by Azimutz »

Azimutz

  • VoodooLabs
  • Posts: 420
  • Paranoid Android
Re: ATI/AMD GraphicsEnabler support (legacy, modules & missing devices)!
« Reply #22 on: July 20, 2011, 03:56:25 AM »
This is the mention of the issue: http://forge.voodooprojects.org/p/chameleon/issues/121/
my videocard is an ATI HD 6650M 2 GB PCI\VEN_1002&DEV_6741&SUBSYS_050E1025&REV_00

oK?
Hi Sapessi; just added your stuff; will update the package on the first post soon, so we can test;
if all works fine i'll add the card's info to the trunk :)

Club3D Radeon HD 5450 512MB DDR3 not fully working !
TrmpLMrt, your card's info was added to the trunk.
About svn, you may have tried it while the server was down for relocation??
no problem here.

--------//----------

Akbar, i may have found something; get me bdmesg's with legacy and new code, please ;D
« Last Edit: July 20, 2011, 05:32:53 AM by Azimutz »
 System & Patches: http://goo.gl/i961
 Chameleon:
- trunk builds: http://goo.gl/9G1Hq
- pref pane: http://goo.gl/OL2UT

akbar102

  • Observer
  • Posts: 20
Re: ATI/AMD GraphicsEnabler support (legacy, modules & missing devices)!
« Reply #23 on: July 20, 2011, 07:33:41 AM »
hi azimutz
this two bdmesg
thanks

Azimutz

  • VoodooLabs
  • Posts: 420
  • Paranoid Android
Re: ATI/AMD GraphicsEnabler support (legacy, modules & missing devices)!
« Reply #24 on: July 20, 2011, 12:30:47 PM »
Thanks Akbar :)

Package on the first post is updated; i also added your card in.
Need to get out... be back soon.
 System & Patches: http://goo.gl/i961
 Chameleon:
- trunk builds: http://goo.gl/9G1Hq
- pref pane: http://goo.gl/OL2UT

Derc

  • Entrant
  • Posts: 3
Re: ATI/AMD GraphicsEnabler support (legacy, modules & missing devices)!
« Reply #25 on: July 20, 2011, 12:45:26 PM »
Hi Azimutz!! I have a video card ATI Radeon Mobility X1600 with id:71c5. Is it possible to add support for this card in Chameleon? Help please run this card. She's standing in the MacBook Pro 1.1. Sorry for my English!



Mod notes: legacy.

Motive for edit: add info.
« Last Edit: July 31, 2011, 01:55:22 AM by Azimutz »

akbar102

  • Observer
  • Posts: 20
Re: ATI/AMD GraphicsEnabler support (legacy, modules & missing devices)!
« Reply #26 on: July 20, 2011, 01:38:17 PM »
hi azimutz
i am test your package
1-legacy is same as before and the problem after sleep
2- new code a can not set aticonfig(i set to AtiConfig=Gliff)but it can not detect my flag and always boot with defualt -atiradeonframbuffer-and scrambeld screen.
thanks for your work and your help

TrmpLMrt

  • Entrant
  • Posts: 2
Re: ATI/AMD GraphicsEnabler support (legacy, modules & missing devices)!
« Reply #27 on: July 20, 2011, 03:54:29 PM »
TrmpLMrt, your card's info was added to the trunk.

My graphics card works OK with the modification you made.
Thanks !

akbar102

  • Observer
  • Posts: 20
Re: ATI/AMD GraphicsEnabler support (legacy, modules & missing devices)!
« Reply #28 on: July 20, 2011, 09:13:40 PM »
hi azimuth this bdmesg after using your package and with this flag AtiConfig=Gliff
thanks

Aaron007

  • Entrant
  • Posts: 1
Re: ATI/AMD GraphicsEnabler support (legacy, modules & missing devices)!
« Reply #29 on: July 21, 2011, 12:16:21 AM »
Can you add the following graphics card if possible? TIA  :) :  AMD Radeon HD 6250 Graphics PCI\VEN_1002&DEV_9804&SUBSYS_05981025&REV_00



Mod notes: device not supported by Apple's drivers ootb.

Motive for edit: add info.
« Last Edit: July 31, 2011, 07:22:35 PM by Azimutz »