Author Topic: EFI partition active  (Read 3404 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.


  • Observer
  • Posts: 10
EFI partition active
« on: April 08, 2009, 11:48:46 AM »
Again also in the comments:

Was playing with EFI partition boot. My disk was identified as an GPT/MBR disk. Everything is copied over fine to disk0s1 including boot, but the EFI partition is not made active. I see in the script that it only makes the EFI partition active for a GPT disk, not for an GPT/MBR disk. Bug?

If I make the EFI partition active myself and reboot it stops after:
boot0; GPT
boot0: testing
boot0: done
Seems it does not continue with boot1, but it is dd-ed to that partition.

If I make disk0s2 active I need to have boot in the root of the OS X partition or else I get boot1: error. If boot is there, everything else is loaded from the EFI partition fine.
Seems to me that the intended behavior is to have boot1 and boot both at the EFI partition, right?


  • Entrant
  • Posts: 5
Re: EFI partition active
« Reply #1 on: April 08, 2009, 12:39:55 PM »
Strange! I have it set up the same way and it boots fine with the efi partiiton active.
Make sure you installed the correct boot0,boot1h and boot versions, not ones from the old chameleon


  • Observer
  • Posts: 10
Re: EFI partition active
« Reply #2 on: April 08, 2009, 03:20:38 PM »
Indeed strange. I did check to use boot0 and boot1h from 2.0. Although I might have mixed r408 and r431. Also because I first tried without the efi partition, I had boot1h at both the first (EFI) partition and the second (OS X) partition.

btw, what are boot1he and boot1hp for?