Author Topic: chameleon 2 rc5(pre) recognise only 256 mb of Gforce 8600 GT 512 mb  (Read 4336 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

84R7

  • Entrant
  • Posts: 3
hi. chameleon recognize only 256 mb of 512 mb of my 8600 gt  -> graphicsenalber = yes
someone has got an solution ?
« Last Edit: March 04, 2010, 03:28:21 PM by 84R7 »

Gringo Vermelho

  • Forum Moderator
  • Posts: 611
  • The gray monster energy hat
Re: chameleon 2 rc 5 Gforce 6400 GT 512 mb ram
« Reply #1 on: March 04, 2010, 12:23:11 AM »
It's a little early to post bug reports for RC5. It hasn't been released yet.

Please make up your mind on which video card your post is about.

Geforce Go video cards use your main system RAM as video memory. 512MB sounds like a lot of RAM for a Geforce Go video card, are you sure that's the actual amount of video RAM?

It makes sense that Graphics Enabler would only report the amount of RAM that the card actually has and not the part that's System RAM.
« Last Edit: March 04, 2010, 12:27:23 AM by Gringo Vermelho »
10.9.5 - ASUS P8Z77-V Pro - i5 3570K - GTX 660 - Chameleon 2.3 svn-r2xxx
How to...
Install Chameleon: http://forum.voodooprojects.org/index.php/topic,649
Make your own Chameleon boot CD: http://forum.voodooprojects.org/index.php/topic,484.msg2131.html#msg2131

84R7

  • Entrant
  • Posts: 3
Re: chameleon 2 rc 5 Gforce 6400 GT 512 mb ram
« Reply #2 on: March 04, 2010, 08:52:27 AM »
hi
my msi GF8600 GT has 512 mb ram. google for it :o)
i solved the problem.
i had to remove the GrapicsEnabler complete from com.apple.boot.plist. and add the Efi Studio code into it.
it wont work when u set GrapicsEnabler=No and add the efi studio code.



 

Blackosx

  • Forum Moderator
  • Posts: 1150
Re: chameleon 2 rc 5 Gforce 6400 GT 512 mb ram
« Reply #3 on: March 04, 2010, 12:08:28 PM »
Hi 84R7

Gringo was trying to help you out based on the title of your post which reads 6400 GT.
(maybe you could amend the title to read correctly?)

But well done for sorting your problem, and thanks for mentioning the GraphicsEnabler boot option=n conflicts with using a device (EFI) string...  though I and most people here probably wouldn't have both options in the com.apple.Boot.plist at the same time (even though you had the string set to No).

But remember RC5 is still pre-release and things are likely to change, so to make the most of the public development and report issues for RC5 I recommend, if you want to of course, is to register and post the issue at the issues section of the repo.

Regards
:)
« Last Edit: March 04, 2010, 12:30:45 PM by Blackosx »
10.10.5 / 10.11 GM1 | Asus Maximum IV Gene-Z | i7-2600 3.40GHz | 4GB | Radeon 5770 1GB

84R7

  • Entrant
  • Posts: 3
Re: chameleon 2 rc5(pre) recognise only 256 mb of Gforce 6400 GT 512 mb
« Reply #4 on: March 04, 2010, 03:27:28 PM »
hey,
ive done it .... hope its better now :o)